27 March, 2012

Introduce of Pena Gelap

HAI..!! saya seorang pelajar dan sedang belajar mengenai BLOG.. (padahal dulu pernah wat blog tapi lama tak update, lupa password ID sume, wat lain.. hehe..) hari ini saya nak mempelajari sedikit sebanyak mengenai BLOG..
Sebelum itu saya memperkenalkan diri saya..

Nama Mohamad Firdaus Bin Rosli.. (kengkawan panggil fid..)
Dilahirkan di Kangar, Perlis dan di besarkan di Lumut, Perak..
Sekarang menetap di Kuala Kedah, Kedah.. (sampai sekarang.. )
Seorang pemuda yang serabut.. (orang usha rambut aku orang dah taw..)
Mengambil tahu sejarah dan kisah-kisah lama dan sukakan sukan-sukan extreme..
tidak sukakan dunia yang berpolitik sehinggakan pasukan bola Malaysia kita pon kena berpolitik.. (hate politik..)
Dan seorang yang open minded dan suka mencari benda baru..



korang mesti tertanya 'kenapa letak nama 'Pena Gelap'..??"
Pena bermaksud sejenis alat tulis yang mempunyai mata yang runcing dan menggunakan dakwat.. alat tulis itu ialah pen
pena mata bulat.. dan ada maksud lain pula ia merupakan seorang yang suka mengarang ayat dan karangan seperti syair, puisi..
Gelap pula bermaksud tiada cahaya, kelam, tidak jelas atau lenyap..
jadi, bila nama Pena Gelap, terhasil dari maksud tersirat tuu.. (haha.. pandainya aku..)

Ok la.. sebelum saya undur diri.. saya tinggalkan ayat-ayat kiasan penutup..

-LEBIH BAIK HIDUP NORMAD DARIPADA HIDUP BERPOLITIK-

Sekian..

3 comments:

CloudDragon said...

wah pandai hang na.. dok citer maksud nama pena gelap.. ape2 pon selamat berjaya dgn blog nie..

Nur Imelia Ibrahim said...

oppss.. tersilap..
awal tuh egt blogger prmpuan..
sebab tuh tag contest tuh..hahahhaha ayakkk...
kalau mahu d' remove kan untuk tag itu bgtahu k..
hehehee

addin adila said...

hihihi org kuala kedah la kiranye skrg ni... kuala kedah tu kat area mne

Post a Comment