27 May, 2012

Karnival Hari Peladang Perlis

Assalamualaikum semua.. Hoi² kepada semua geng² blogger.. Minta maaf di atas kesibukan yang x dapat di elakkan kerana banyak kerja assignment n' test last² minit nie.. (mini project pon x settle lagi nie.. hadoi.. pening²..) Hari ini aku try curi² masa sikit nak update blog yang nak usang nie haa.. (usang ka..?? follower pon dah cukup² 300 haa.. thanks you all's.. follow blog nie dengan ikhlas hati ye.. haha..!!) Hari nie aku sempat pergi ke Dataran Dato Sheikh di Kangar tuu, yang ada karnival apa tah sampai hujan² pon aku pi haa.. (padahal bosan dok hostel, tuu yang lari kuar pi jalan² kangar tuu..) Biarpon hujan dan ribut angin, aku and da geng, meredah jugak pi sana tengok apa yang best..
 
 Hujan turun tapi still on going kot.. Tak lekeh laa karnival nie kan.. haha..!!
 
Kebanyakannya boost karnival nie banyak jual barang² pertanian, ubat-ubatan dengan buah-buahan je kat sini.. boost jual ikan betta pon ada gak tapi ikan dia jual sudah tinggal beberapa ekor je kat rak tuu..  (ingat nak angkut ikan baru, tapi pi pon last day dah, tinggal sikit je laa.. tengok pon banyak jenis salamander je.. form pon kurang cantik..) Tapi x apa laa, at least aku boleh tambah pengetahuaan + kawan dalam betta village nie.. Mana tahu satu hari nanti aku boleh jadi macam die ke boleh bukak boost kalo ada karnival kan.. Ahakz..

Jalan punya jalan aku jumpe laa satu boost nie dok cerita pasal buah-buahan.. ingatkan patung plastik je tapi realiti.. 1st time jumpe buah besar².. (ini kalo makan atau masak boleh wat stok 2-3 hari nie..)

 
 Ini dia.. Limau bali extravaganza.. (nie makan kenyang terus.. haha..!!)

 Nanas extravaganza, pisang tanduk dan buah kelapa.. (pisang nie kalo besaq² sangat, nak masak pisang goreng pon x sedap.. kerepek ok kot..)

 Sengkuang extravaganza.. (first time tengok nie.. baka mana laa depa ambik nie..)

Tomato kembar.. kena buat operation nie.. haha..!! (boleh makan ka x nie..?? risau betoi kalo pelik² macam nie haa..)


Selesai jalan² dan x tahu nak buat apa dah, kami semua angkat kaki balik ke sarang kat Kuala Perlis tuu haa.. Ok la, ini pon nak start study balik sebab esok da lab test.. (adoi.. dah laa ada mini project yang x settle lagi nie, esok pulak kena buat lab test.. masak aku..) Sebelum tuu aku nak ucapkan tahniah kat budak kelas aku, Aini Azura yang baru lepas kahwin dgn pilihan hatinya tuu.. Selamat pengantin baru ye.. (style x aku dengan budak² kelas pi Kelantan balik hari.. haha..!! penat²..)


Dari Kuala Perlis ke Tanah Merah, Kelantan pergi ke Majlis Perkahwinan Kak Zura.. Apa² pon taniah.. Semoga panjang umur dan murah rezeki ye kak Zura n' suaminya ye.. (bila turn aku..?? kena cari marka dulu laa.. baru boleh kahwin.. haha..!!)

Sekian..

1 comments:

Leza Qasandra said...

rindunya nak balik perlis...

Post a Comment