23 May, 2012

Learn Japanese Language - Ucapan Terima Kasih

Assalamualaikum.. hoi² korang semua.. (mood bermandi peluh di siang hari) Tiap² hari memang best dengan cuaca yang perrgghhh.. Gua cakap sama lu, x payah exercise atau jog, dok kat dalam bilik pon dah cukup.. Baca buku pon boleh berpeluh haa.. Haha..!! (aku baru update blog pon dah basah dh baju haa..) Ok, tanpa buang masa aku nie baik aku teruskan mengenai lesson mingguan kita.. Hari nie kita akan belajar berterima kasih pulak.. Selalu kalo orang bagi barang atau hadiah, kena laa ucap terima kasihkan.. (kalo x berterima kasih tuu, biadap nama nyer.. silap² kena 'pang' laju².. haha..!!) Jom mulakan..

Doomo arigatoo-gozaimasu
Berbanyak-banyak terima kasih

Arigatoo-gozaimasu
Terima kasih

Doomo arigatoo
Terima kasih banyak

Doo itashmashite
Terima kasih kembali / Sama-sama

Kochira koso
Kesejahteraan pada saya

Iroiro-to osewa-ni nari arigatoo-gonzaimasu
Terima kasih banyak di atas segala-galanya

Goshinsetsu arigatoo-gozaimasu
Terima kasih di atas budi baik anda

Otesuu-o okakeshimashita
Terima kasih di atas susah payah anda

Ok.. sampai sini saja mengenai ucapan terima kasih.. apa² pon selamat ye.. kalo ada silap dan salah bagitahu saya ye.. jumpe lagi.. arigatoo n' jaa na..

Sekian..

4 comments:

Romeo Laut said...

omoshiroi! likeeee..

Ardini Izzati said...

Wahh hebatnya. DInie tak reti bahasa jepun ni.

Fara Chew said...

moshi moshi

ADEEYA said...

likeeeee~

Post a Comment