23 April, 2012

Contest : I Love my Friends

Assalamualaikum.. koniciwa.. Hah, hari ini kerja aku cari air minuman jaa dari makanan.. Al-maklum laa, orang kata dok negeri Perlis nie panas.. (aku dah rasa macam dok kat Gurun Sahara jaa nie..) Ok, hari nie aku saja buka blog sambil buka² note Engineer Society nie.. (sambil² tuu ngap kuih jap.. haha..!!) tiba baca kat chatroom aku da orang tag aku.. (TQ cik emy.. boleh jatuh cinta macam nie.. haha) jadi aku kena karang laa apa yang kait dengan title post aku tuu ye.. (owh.. mode jiwang karat mai dah..) Kepada cik aqma.. teman sudah di tag.. (jenuh aku nak merapu nie..)
Sebenarnya aku nie ada ramai kawan².. x kisah laa kawan tadika, kawan sekolah rendah, menengah, politeknik, tempat kerja lama (HTC Global Ent. dengan Western Digital tempat aku kerja dulu..) sampai laa sekarang.. (sekarang nie dok mengaji kat Universiti Malaysia Perlis.. hehe..!!) kalo aku nak cerita pasal kawan² nie ramai sampai x terkira laa.. so, aku ambil my old's skool friends eh.. (dari zaman sekolah sampai sekarang dok contect lagi..) kepada teman² lain jangan la kecewa pulak.. you all still my friends ok.. nie contest ja nie.. kalo ada hadiah depa bagi kita, aku tong ramai² naa.. (fuh..!! tuan punye contest.. menang bagi taw ceq naa..)


Zaman sekolah penuh kegembiraan.. 

Nampak x gambar 3 jejaka hensem kat atas tuu.. (yang tengah tuu dah berpunya.. yang belah kiri tuu x taw nak kata sebab selalu sangat konflik dengan pompuan.. so, xtaw status die.. hat belah kanan tuu single and available lagi.. haha..!!) Haa.. nie laa kawan paling lama sejak zaman sekolah rendah lagi.. sekarang pon still jumpa lagi diorang nie haa.. (sekarang susah sikit sebab depa dah busy lerr.. aku pon sama dengan laa..) jom aku introduce kan.. (auwww..)

Ok..!! start yang belah kiri nuh.. (yang tangan masuk dalam poket nuh..) Nama dia Mohd Sauqie Bin Jaafar.. nama panggilan coki je.. dok kat area Kuala Muda, Kedah.. (tempat kena tsunami tuu.. time cuti² pi la umh die lepak²..) dulu masa zaman budak hingusan kat Perak dulu.. Rumah aku dekat satu block dengan die aje.. kalo nak pi sekolah jalan kaki dengan die jaa.. pi mana² pon dengan dia jee.. kalo wat kerja jahat pon dengan dia gak.. haha..! (selalu back-up mem'back-up') kaki bola sepak nie.. wakil sekolah dulu nie.. gaya main bola macam C. Ronaldo.. Huh..! (aku jaa x, dok kat bangku simpanan jaa.. siot toi..!) sekarang dia ada kat UUM (Universiti Utara Malaysia) sambung degree.. kat bawah tuu da gambaq baru signboard terpampang kat sintok nuh.. (hare toi.. baru masuk UUM tahun lepas, femes terus mamat nie..)

Kalau sesiapa nampak mamat nie wat x taw sudah.. haha..!!

Next yang dok tengah pulak.. Sangat macho dan bergaya.. kalau korang tengok betoi² rupa dia macam artis AF.. apa nama tah.. Zahid kot.. (kalau tengok superspontan ada dalam group itik ganas.. haha..!!) Nama member aku sorang nie Muhd. Syazwan Bin Johari.. panggil Wan je.. (kalau jahat sikit panggil abang Zahid.. haha..!!) Mamat nie dok kat Melaka sekarang.. (jenuh gak laa nak pi nuh.. tunggu da kereta sendiri baru aku pi laa Wan)Hat nie kaki kuat jalan.. habaq ja nak pi mana.. conform sampai.. xda transport..?? satg die bawak mai transport.. haha..!! selalu back-up aku gak bila aku dalam kesusahan.. (biasa laa, aku dulu pendek je..) Sekarang sama macam member aku dok mengaji kat UUM tuu.. (diorang direct dpt tempat sama je.. mengaji politeknik pon sama, masuk U pon sama.. tapi Wan masuk dulu dari Coki..)
Tahun lepas punya picture.. 1st time Liverpool FC datang ke Malaysia.. aku pon dapat laa jumpa si Wan nie haa.. Comel sungguh si Wan kan.. haha..!! Satg marah pulak si awek dia nanti..

Ok.. Seterusnya, aku..?? baca kat blog aku dah laa.. (da kat post introduce tuu.. klik je..) Haha..!! Walaupon kita orang berjauhan tapi still contect² lagi.. (cuti sem nie maybe plan gathering dengan diorang main futsal.. plan punya laa lama.. tapi masing² semua busy² belaka.. tunggu cuti laa dok nampak..) Hehe..!!

Cik Aqma : KENAPA KORANG SUKA BERKAWAN DENGAN DIORANG.?
Pena Gelap : Kenapa..?? sebab depa laa teman jadi femes aqma.. tengok tuu.. sorang muka nak macam C.Ronaldo dah terpampang kat signboard sintok, Sorang lagi seiras Zahid AF sejak masuk UUM sampai sana mesti da sorang dua awek tegur, siap bergambar lagi.. kalo xda diorang nie, x terkenal laa aku kat korang semuakan.. (haha..! poyo gila..) kawan mesti tolong antara satu sama lain.. hehe..!! nanti blog nie lak femes sebab ramai blogger kenal aku nie haa..(sekarang yang add pon pompuan je banyak.. auww.. jangan risau.. teman akan post entry yang sedap di baca ye.. nyam²)

Apa² thanks to cik emy yang meng'tag' saya nie.. (dok mana ea.. teman nak ajak kuar dinner.. maw x..??) Sebelum aku habis karang nie depa kata kena tag blogger sorang.. mangsanya ialah..

 Cik Liniey Nor


OK.. terus sayangkan sahabat² korang sebab sahabatlah tempat kita mengadu nanti.. susah senang bersama bro..
Sekian..

5 comments:

Nur Imelia Ibrahim said...

hahaahahah.. malu sat.. tersalah paham..
..tapi serious mula tuh egt prmpuan..
dgn sbb2 yg tertntu..hehe
lepas nie sure akan khatam usya entry2 dlm blog dulu sebelum nak tag2 neh..hahaha
btw, wish luck...kot menang cutting 2 boleh kot?..xyah la susah2 blanja dinner lg..hehe
auhh, kuala muda noh, ceq kota kuala muda..haha

❤ aQma_maNaF ❤ said...

Hai
thanx join (:
Good Luck !

nik suzana mat tahir said...

nak try join jugak nati.. hehe

missp0tpet said...

gud luck.. ;)

tirahzairi said...

wowww....untungla~ hehe...gdlak...

Post a Comment