20 April, 2012

Target Gadget 2012

Assalamualaikum.. Apa khabar semua.. Err.. Hari ini teman mood x berapa ok sikit sejak² masuk minggu test dengan assignment yang bertimbun nie.. (sakit kepala otak betoi study subjek engineering teras nie..) Dah x tahu nak buat apa, aku pon ambik laa kesempatan nie nak update blog aku yang tengah naik nie haa.. (Haha.. dah macam artis dohh..) Ok laa, berbalik pada title post aku tuu kan.. Sebenarnya, aku sekarang nak cari 3 gadget yang perlu aku ada.. (dah macam perempuan nak idam² nie.. Hehe..!)

First aku perlukan sebuah laptop/notebook/netbook.. Bukan apa, aku kalau nak kerja assignment atau labwork selalunya banyak buat kat bilik jaa.. (dah pakai PC power, x boleh nak heret pi mana² lerr.. tuu jadi anak dara dok kat bilik jaa.. haha..!!) Bila masuk time lab, lab PC kat sana bukan x tahu penternak virus berjaya sampai labwork yang aku yang siap pon jadi makanan die.. (kes tuu labsheet je aku bagi.. nak bagi kerja labwork memanjang lab PC wat hal.. grr..!!) Sekarang aku dah jumpa model laptop tuu, tapi mahal sangat dan x mampu nak beli.. (sabar je laa..)

Lenovo ThinkPad Edge E420i
[Processor Intel® Core i3, RAM 4GB DDR3, HD 500G, Display 14'inch, OS Win7 Pro]

Second aku perlukan handphone baru.. Dah berkurun dah aku dok pakai Sony Ericsson model K810i CyberShot.. (pasnie handphone aku pakai nie jadi mahal laa sebab Company Sony dah beli Sony Ericsson.. xda dah Ericsson kat belakang tuu.. hehe..!!) Aduh.. Tengok member² semua pakai touchscreen jaa.. (jeles eh tengok..!) Kadang² sampai OS handphone pon kena ambik tahu sebab sekarang kan zaman iT.. Noob jugak aku nie bila orang tanya aku pasal handphone² latest nie.. Tapi x apa laa, da rezeki aku akan beli gak.. Sekarang dah jumpa dah model handphone tuu, tunggu masa nak beli jaa.. Dah lama dok aim handphone nie.. Heee.. (Insyaallah kalo bulan 8-9 kalau ada untung berniaga nie leh laa beli..)
Sony Ericsson Xperia Active
[1GHz Processor, RAM 512MB, Waterproof, Touchscreen with wet Finger Tracking, 5MP camera, OS Android 2.3 (Gingerbread)]

Dan Last sekali target gadget aku cari adalah kamera.. (bakal jadi amir untuk telefilem vanilla coklat.. haha..!!) Aku cari kamera nie sebab nak promote barang aku nak berniaga je haa.. ye la kan, kalau customer nak beli mesti nak tengok barang dulu kan.. Ada ka customer nak beli barang x tengok barang..?? kalau ada, dah lama bisness aku untung kaw².. (harap² ada customer macam tuu.. haha..!!) Model kamera pon dah jumpa.. Kalau cukup, angkut terus.. Kalau x cukup, aku tunda pi tahun hadapan.. Ngee..

Camera Sony DAC-TX10/B[16 MPixel, Waterproof (up to 5 meters), Full HD Video Recording, 25mm wide angle Carl Zeiss]

Hmm.. Agak² tercapai tak target nie..?? (Kalau total semua maw cecah RM3ribu++ laa..) Insyaallah.. Kalau xda halang datang menghalang mesti tercapai.. (wahai ikan betta aku cpt laa matang + membesar.. kamu je rezeki aku..) Ok laa.. Yang nie je kot aku nak update pon.. Yelaa mood masih tertekan lagi sekarang nie.. (ada 4 test lagi x settle lagi.. tempat nak wat praktikal pon x dapat lagi.. adoiyai.. Sakit kelapa macam nie..) Apa pon terima kasih ye yang sanggup baca entry yang panjang² lebar nie.. hehe..! (lagi pon nama Pena kan kaki karang ayat..) Jumpa lagi..

Sekian..

10 comments:

kaishin said...

lawa sony xperia tuh..berkenan pulak

Cha_Haya said...

semoga tercapai target2 berkenaan.. he3

btw, good luck utk test! dan dpt tmpat praktikal yg best.. (^_^)v

Penyuluh Perikanan said...

sony memang bagus
blog ini sudah saya follow 118 , silahkan follow balik di blog saya, jangan lupa suport dan komentar http://penyuluhpi.blogspot.com/2012/04/ternyata-kotoran-sapi-bisa-dijadikan.html

Harun Ar said...

Waaa..., Lenovo memang bagus..., Saya jg pakai Lenovo yg Intel(R)Core(TM)2Duo, akses lumayan cepat..... tapi yang saya pakai milik kantor, bukan milik pribadi... he he

are_lin@yu said...

ayu follow sini.kreatif blog..tak pernah nampak lagi;-)

aidajusoh said...

semoga tercapai target2 di atas :)

AlyNn NyzAa said...

follow cni~
lawa la sony xperia tuu~
btw, nk jemput join segmen pertama sy http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/04/segmen-saya-sayang-blog-saya-sebab.html

tq ^^

BlueiceButterfly said...

~fuh..gadget terbaik punya..hehe
semoga tercapai impian :)

Ardini Izzati said...

Usaha tangga kejayaan :D

juanz said...

terbaik sony eric..... :-)

Post a Comment