29 April, 2012

Perhimpunan Bersih 3.0 : Dataran Merdeka

Assalamualaikum semua.. Baca paper, tengok berita, wahhh..!! Semakin hari semakin bosan pulak aku dengar cerita geng² kuning nie.. (aku x suka warna kuning.. tapi bapa aku minat pula..huh..!!) Aku sekarang dalam dilema nak mengenali dunia politik nie.. tambah pulak nak pergi mengundi nanti.. Kadang² bapa aku rajin pula follow up pasal mereka semua nie.. sampai kena pergi dengar taklimat² mereka pula.. Nak² pula nak kena pergi dengar kata² orang atasan.. (tah betoi ka x diorang cakapkan tuu, kadang² depa nie nak duit sampingan ja nie..) minggu lepas targedi budak² mahasiswa dok boikot pasal PTPTN, nak mansuh kan PTPTN tuu.. tapi apa yang dapat.. habuk je laa korang dapat wei.. (kalau diorang nak mansuh bab duit bunga tuu aku sokong laa.. kalo kata nak mansuh PT terus tuu memang aku x sokong laa.. kalau dah pinjam, pandai² laa bayar balik kan..apa laa.. nak senang jee..) aku pon dah x tahu nak kata apa dah dengan rakyat² dan bangsa² aku sendiri nie.. Kadang boleh buat malu kat pelancong² asing yang mai melawat negara kita nie.. hadoii.. Nie aku ambil picture² dari MalaysiaKini..

 Perhimpunan yang amat ramai.. (boleh pengsan aku kalo dok berhimpun ramai² macam nie..)
Bom asap di lemparkan kepada orang ramai.. (dah macam palestin dah aku tengok haa..)
Berjalan kaki ke Dataran Merdeka.. (kalo aku, errr...)
 Dalam Perhimpunan nie baru perasan ada geng warna merah.. siapakah mereka..??
 Dalam kemelut perhimpunan Bersih nie, memang untung laa untuk orang berniaga kan..

 Polis Bantuan yang menghalang gerakan Bersih 3.0

 Agak² korang kenal x orang yang duduk di jejambat tu..?? (kalo x kenal, memang korang x pernah baca buku laa tuu..)
Yang mereka buat nie, adakah ini yang mereka cari kan..?? Fikir² laa kan..

 Himpun pon kena laa jaga kebersihan mcm brader nie.. x merosakkan pemandangan sekeliling..

Emm.. Kadang² perhimpunan macam nie leh mengeratkan ikatan persaudaraan, tapi kadang² leh jadi perbalahan antara satu sama lain.. (macam nie gaya, memang aku x pi laa perhimpunan yang x mendatangkan faedah..) Ingatkan duduk  di Malaysia nie aman, rupanya tak jugak.. Penuh dengan drama² diorang (orang atasan yang tak bertanggungjawab) menipu rakyat dan bangsa sendiri.. So, kepada budak² sekolah @ mahasiswazah² (macam aku nie..) x payah join benda² macam nie.. Korang boleh fikir secara rasional dan korang taw beza yang mana fakta, yang mana auta.. kalau sekadar ambik tahu, ok laa kan, at least tahu juga info² di Malaysia nie.. Kepada geng² kuning, (bukan geng digi ye.. jangan perasan..) aku hanya ambik tahu saje dan x mahu join benda² macam nie sebab aku belum bersedia lagi nak masuk dunia politik macam nie.. (aku punya study pon dah serabut kepala otak, nak masuk politik² macam nie.. kirim salam aje laa..) Apa² pon baik layan cerita yang orang dok gila² nak tengok tuu,"The Avenger" (nak tengok tapi tiket malam, malas betoi nak pi tengok malam sorang².. Huh..!!) Apa pon selamat malam dan terima kasih baca post aku yang x seberapa nie..(Hehe..)
Sekian..



14 comments:

CikMai said...

tak tahu nak sokong ape, cuma sedih tengok kekerasan T______T

bellaburger said...

haha...bagus btol org yg berniaga ngn angkat sampah tu....bgus sgt.. :)

shedameor said...

whoss. nice entry. sheda setuju 100% dengan apa yang awak cakap. ape la dorang ni. takkan la tak boleh bezakan fakta dengan auta.

Shereen Yahya said...

saya hanya mampu berdoa & yakin Tuhan tahu apa yang terbaik untuk negara kita ini :)

Ellie Najiha said...

Tabah betul diorg yg berhimpun tengah2 panas tu..ish2.. :/

Suwardi Unggit said...

Apalah thu ternyata dimana-mana sama saja, ih...ih..

Muttallif said...

Semoga Allah swt melindungi Kita Semua

..cik hana.. said...

semakin pening melihat kepimpinan dan perangai rakyat sekarang,semakin hari semakin menjadi-jadi... semoga kita didalam lindungan allah swt...

TokeY said...

pena:..jangan sampai ayah awok baca entry ni...hahahar...nanti maroh dia...kikikiki

doakan keamanan bumi ini Ya Allah...

gnesop poseng said...

comfirm bro ada kat sana kan? heheh

~~oOpEt~~ said...

mesti pegi nh.. haha

BlueiceButterfly said...

~macam2 sekarang..:(

Encik Boss said...

Aku dah cukup penat join perhimpunan nie..cukup2 la dulu dengan Perhimpunan Sekolah.hahaha3

9n0L4 said...

dan jugak jual air eh. hee.

Post a Comment